Tunneterapia Avalon

Psykologinen vyöhyketerapia, moderni vyöhyketerapia

Vyöhyketerapiaa raskauteen valmistautumiseen.

"Ei haavoittumaton simpukka helmeä synnytä." -R.W.Emerson

 

Koko kehon vyöhyketerapialla on saatu apua pitkittyneeseen haaveeseen tulla raskaaksi. Monet kokeilevat vyöhyketerapiaa koeputkihedelmöitysten ja perusteellisten lapsettomuustutkimusten jälkeen tai niiden aikana. Toiset eivät vielä ole tunteneet tarvetta käydä lapsettomuusklinikalla, vaan haluavat aloittaa luontaishoidoin tasa- painottaa kehoa.

 

Monella lapsettomuuden aiheuttamat tuntemukset ja henkinen stressi voi näkyä jo kehossa ja kehon tasa- painoisessa toiminnassa. Jollain on takana pettymyksiä ja pelkoja aiheuttavia keskenmenoja.

 

Vyöhyketerapia on lempeä keino valmistella kehoa alkavaan raskauteen ja edesauttaa kehoa löytämään luontaisen tasa- painon sekä vaikuttaa kuukautishäiriöihin sekä häiriöhin eri kehon alueiden, etenkin kohdun toiminnassa. Keho aukeaa luontaisesti ja kehossa tapahtuu puhdistumista raskauden kannalta olennaisilla alueilla.

 

Vyöhyketerapia palauttaa kehoon elinvoimaa, vaikuttaa kehon jännityksiin, stressiin, hormoonitoimintaan sekä auttaa käsittelemään tunnelukkoja, jotka voivat lukita kehoa estäen raskaaksi tulon.

 

Joskus on tarpeen käsitellä fyysisen tason lisäksi myös esiin nousevia tunteita ja pelkoja sekä työstää menneitä kokemuksia kehon tunnemuistista. 

 

Varsinainen hoito alkaa aina perusteellisella haastattelulla ja hoitosuunnitelmalla. Hoito kestää 1,5h ja koostuu koko kehon ja lukkotasojen käsittelystä, korvien käsittelystä, jalkapohjien vyöhykkeiden käsittelystä sekä käsien ja jalkojen avaamisesta.

 

 

Jokaisen keho, elämän historia ja tilanne on kuitenkin aina yksilöllinen. Hoitokertojen määrä on myös yksilöllinen ja siihen vaikuttaa moni eri tekijä. Jotkut ovat huomanneet ilokseen saaneen jo muutamasta hoitokerrasta avun, useimmiten suositellaan ainakin 5- 7 hoitokerran sarjaa, jotta keho saa mahdollisuuden työstää itseään, myös tunneprosessointi on tärkeää.

 

Jokainen hoito ainakin rentouttaa ja tasa- painottaa välittömästi oloa ja saa aikaan stressitason laskua, kuukautiskierto olisi myös hyvä saada tasa- painotettua sekä uni- valverytmi hoidettua kuntoon, jotta keho voi alkaa parantaa itse itseään. 

 

Niinkin suuressa asiassa kuin raskaaksi tulossa ja uuden elämän lahjan vastaanottamisessa on kuitenkin hyvä muistaa, että kaikkea ei voi edesauttaa haluamaansa suuntaan. Raskaaksi tulo ei aina ole lapsettomuushoitojen tai luontaishoitojen käsissä.

 

Luontaishoidot kuitenkin vievät aina raskauden alkamisen toiveeseen liittyviä tunteita sekä elämän prosessia eteenpäin, keho voimistuu ja tasa- painottuu, stressitaso ja jännitykset helpottaa ja ihminen saa työkaluja käsitellä omaa elämänvaihettaan ja tehdä sopua menneisyyden kokemusten ja tunnelukkojen kanssa. 

Vyöhyketerapia ja raskaus

 

Koko kehon vyöhyketerapiaa voi tehdä turvallisesti koko raskauden ajan.

 

Hoitoja voi ottaa kerran kuussa alusta alkaen, kun raskaus on edennyt normaalisti. Alkuraskautta pidetään kontraindikaationa raskausviikolle 12 asti.

 

Loppuvaiheeseen raskautta kuuluu monenlaisia kehon kiputiloja. (Vyöhyketerapialla liitoskivut, selkäsärky, ummetus, turvotukset ja unettomuus helpottuu) silloin hoidossa voi käydä jopa kerran viikossa.

 

Hoito tehdään osittain puoli-istuvassa asennossa taikka kyljellä maaten tyynyillä tukien. 

 

Hoito rentouttaa äitiä ja on sitä kautta hyväksi myös kehittyvälle lapselle.

 

Vyöhyketerapia on lempeä keino käynnistellä synnytystä, kun laskettu aika on jo ohitettu. Stimuloimalla kehon eri vyöhykkeitä saadaan usein aikaan supistuksia, jotka käynnistävät synnytyksen, mikäli vauva on jo valmis.

 

Vyöhyketerapialla on saatu käynnistettyä yliaikaisia raskauksia ja on myös kokemuksia, jolloin synnytys on käynnistynyt ja edennyt täysin luonnollisesti aikaisempien käynnistettyjen raskauksien sijaan.