Tunneterapia Avalon

Psykologinen vyöhyketerapia, moderni vyöhyketerapia

Kenelle

Avalonin palvelut sopivat kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Hoidot ovat oiva keino terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Yleissääntö on että normaalissa luonnontilassa oleva keho sietää aina hyvin vyöhyketerapiaa ja sitä on turvallista ottaa vastaan. Hoitoihin voi tulla myös itseään hemmotellakseen ja katkaistaakseen kiireen ja stressin. Osalle hoitoihin tulon motiivina on jokin kipu tai oire, josta haluaa enemmän ymmärrystä ja lähestyä sitä kehollisin ja luontaisin menetelmin. Toiselle on selvää, että sisäänpäin kääntyminen ja oman elämän prosessin kulkeminen voi tapahtua tunneprosessin ja kehon kipujen vuosiympyröitä kulkemalla ja tulemalla tunnetietoiseksi omasta kehostaan ja kehon tunnelukoista. Tämä kaikki on kokemusperäistä ja tekee ihmisestä oman elämän subjektin ottamalla vastuuta omasta hyvinvoinnista. 

 

Avalonin palvelut sopivat lapsesta varttuneemmalle, yläikärajaa ei ole. Tällähetkellä Avalon ei hoida vauva- asiakkaita, vaan ohjaa mielellään vyöhyketerapeuttista käsittelyä tarvitsevat vauvat terapeuteille, jotka ovat erikoistuneet erityisesti vauvojen hoitoon. Suosittelen ehdottomasti, sillä kokemukset ja tulokset ovat olleet erityisen hyviä. Ehkäpä minäkin käyn vielä tulevaisuudessa täydentämässä itseni tähän.

 

Lapsia ja jo elämänkaaressaan pidemmällä olevia hoidetaan yksilöllisesti lyhyemmän aikaa ja hellävaraisemmin. On myös hyvä huomioida, että ihminen itse tietää, koska on valmis ja halukas prosessoimaan ja käsittelemään omaa elämäänsä elämänkaari- mallin mukaan.

 

Hoidot sopivat hyvin myös erityistarpeisille ihmisille, kuten pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Minulla on myös pitkä kokemus kohdata esimerkiksi kehitysvammaisia tai muita erityisen tuen tarpeen asiakkaita, jolloin rentouttava hoito saadaan varmasti perille kaikille, kohtaamalla ihminen omana itsenään. Teen sovittaessa myös kotikäynnin, jos paikalle tulo on haastavaa. Rentouttavat ja kehoa tasa- painottavat kehohoidot tekevät hyvää kelle tahansa iästä ja elämäntilanteesta huolimatta, tällöin myös keholliset oireet jäävät taka- alalle kehon tasa- painottuessa.  

 

 

Kuinka usein?

Hoitokertojen määrä ja tiheys vaihtelee yksilöllisten tarpeiden ja kehollisten tuntemusten mukaisesti. Yhdelläkin hoitokerralla on hyvin rentouttava ja stressiä laukaiseva vaikutus ja sillä voidaan saada vähennettyä myös joitain pinnalla olevia akuutteja kiputiloja tai oireita.

 

Kun otetaan huomioon pidempään vaivanneet epätasa- painotilat keholla, on hyvin suositeltavaa ottaa useampi käsittelykerta, jotta tuloksia saadaan. Käsittelykertojen määrä on suoraan verrannollinen siihen, kauanko oire on kestänyt. Joskus käy niin, että käsittelyn myötä vanha oire nousee uudelleen pintaan tai nykyinen oire pahenee, jonka jälkeen kipu alkaa menettää otettaan. Keho tasa- painottuu aina pinnalta syvemmille tasoille, kipualueet on myös hyvä käsitellä asteittain aina syvemmälle, jotta keho pääsee itse korjaamaan itseään ja kipujen todellinen syy pääsisi nousemaan pintaan. Fyysisten vaikutusten lisäksi hoitoihin liittyy tiiviisti myös elämäntilanteen käsittely ja kehon tunnemuistin aktivointi. Kokemus yleensä puhuu puolestaan ja on hyvä kuunnella kaikessa omaa kehoaan ja omia tarpeitaan hoidon suhteen.

 

 

Esteitä hoidolle

 

Vyöhyketerapiassa on joitain kontraindikaatioita, jotka on hyvä ottaa huomioon hoitoa suunnitellessa.

 

-Syöpäpotilaat

 

-Kehoon leikkausten myötä asennetut keinonivelet (varsinkin metalliset), sydämen tahdistin, amalgaamipaikat, sirpaleet tai varsinkin metalliset proteesit tai muut vieraat esineet kehossa.

 

-Synteettiset lääkeaineet, jos niiden ajatellaan olevan este hoitoprosessille. (Pitkään käytettynä)

 

-Vieraat elimet kehossa, elinsiirrännäiset

 

- Vaikeat krooniset sairaudet esim syöpä, diabetes, vaikea sydänvika, vaikeat mielen sairaudet (Näissä elimistö on usein jo alkanut toimia itseään vastaan-syöpä- tai on täysin riippuvainen ulkoa annettavasta avusta, kuten diabeteksessä insuliinista.

 

- Voimakkaat akuutit tilat, kuten umpisuolen tulehdus, kova kuume tai voimakkaat tulehdussairaudet yleensä.

 

-Raskaus, ensimmäiset 3kk, jos henkilö ei ole tottunut saamaan vyöhyketerapiaa, jolloin elimistön puhdistusregtio voi olla liian voimakas

 

Rentouttava vyöhykeratahieronta sopii usein kuitenkin jälkimmäisissä tapauksissa ja hoidot, joissa huomioidaan edellä mainitut asiat hoitoa tehdessä.